Water Blessings: Neos – De voordelen

ABS of Glazen tank (NIEUW)

Vanaf maart 2022 kunnen is de Neos voor het eerst ook met een glazen opvangtank te leveren. Hierom is de tijd aangebroken dat je dit systeem ook bij Water Blessings kunt aanschaffen. Va de andere systemen wordt nl. 99% (of meer) met glas geleverd.

De kunststof opvangtank is gemaakt van ABS. Een zeer duurzame kunststof die geen BPA, ftalaten of andere toxische stoffen afgeeft.

Uitstekende filtering
Uitgebreide filtering door middel van een keramisch voorfilter en een meerstappen filter. Hierdoor worden onder andere microplastics, GenX, PFAS, zware metalen, medicijnresten, pesticiden, chloor en hormoonresten voor meer dan 99% uit het water gefilterd.

Alkalisch of niet-alkalisch
Bij het bestellen heeft u de keuze tussen een Redox filter of pH neutraal filter.
Met het Redox filter wordt de pH van het water met 1 – 1,5 punt verhoogd tot licht alkalisch (basisch) water en krijgt het water een sterke anti oxidant werking.
Met het pH neutraal filter krijgt het water een pH van gemiddeld 7,3.
Redox of pH neutraal heeft NIETS met het filteren te maken alleen met het VERHOGEN van de PH. De filtering is van beide filters hetzelfde.

Cormac ring of mineraalstenen
Bij het bestellen heeft u de keuze tussen een Cormac ring of losse mineraalstenen. In de Cormac ring zitten dezelfde stenen alleen zitten er minder stenen in en zijn het kleine brokjes. Hierdoor krijgt de Neos een moderne look & feel. Deze ring moet jaarlijks worden vervangen. Door de fabrikant wordt standaard een Cormac ring geleverd. Wij bieden de keuze om de Cormac ring te vervangen voor losse mineraalstenen.

Gemak
Zonder moeite maakt u van kraanwater heerlijk gefilterd mineraalwater, nooit meer gesjouw met waterflessen. Kan overal geplaatst worden (er is geen stroom of wateraansluiting nodig).

Besparingen
Bespaar op de hoge kosten van flessenwater en spaar het milieu. Het kraanwater in Nederland kost gemiddeld € 1,40 per 1.000 liter.
Uitstekende smaak
De koolstof verwijderd ook nare geurtjes en smaakjes uit het water. Ervaar daardoor de heerlijke smaak van gefilterd water.

Onderhoud
Maandelijks het IER filter even spoelen met zout water. Eenmaal per jaar de filters vervangen en de Cormac ring of eenmaal per drie jaar de mineraalstenen.

Calamiteiten

Met de Aqualine Neos kunt u van regen- of slootwater drinkwater maken, daarom zijn deze apparaten zeer geschikt bij calamiteiten.
Aqualine Neos – Technologie
In de natuur ontstaat mineraalrijk water doordat regenwater langzaam door verschillende bodemlagen sijpelt. Hierdoor wordt het gefilterd en neemt het mineralen en sporenelementen op. De Aqualine waterfiltersystemen werken ook volgens dit principe.

Natuur
Door gebruik te maken van de zwaartekracht bootst het filterproces in het Aqualine systeem de natuur na. Er is dus geen stroom nodig!
Superieur in filteren
De Aqualine systemen zijn aantoonbaar in staat om tot wel 99% van de vervuilende stoffen uit het water te filteren. Het performance niveau van de Aqualine systemen zijn daardoor vergelijkbaar of zelfs superieur aan de filtratie in de meeste andere watersystemen die tot wel tien keer de prijs kosten en bovendien elektriciteit nodig hebben. Maakt van kraan-, regen(ton)-, rivier- of slootwater helder en gezond drinkwater.

‘EVEN’ wat extra onderzoek.. De NEOS komt nl. in meer uitvoeringen.

De werking

1e fase – het keramische filter

Dit filter zit in de opvultank en heeft een fijnheid van 0,2 micron (0,0002 mm). Met dit voorfilter haalt u al een groot deel van de vervuiling uit het water waaronder bacteriën, onopgeloste calcium en magnesium deeltjes. Het water gaat langzaam door het filter heen en druppelt dan in het meerstappenfilter.

2e stap – het meerstappenfilter

Het Redox filter bestaat uit actief koolstof, magnesium balletjes en bio keramische balletjes.

Met dit filter worden o.a. chemicaliën, THMs (TriHaloMethaan) zware metalen, chloor, pesticiden, hormoon- en medicijnresten uit het water gefilterd.

De magnesium en bio keramische balletjes zorgen ervoor dat de pH van het water wordt verhoogd met gemiddeld 1,5 pH punt tot licht alkalisch water en dat de ORP waarde wordt verlaagd.

In het pH neutrale filter zitten geen magnesium en bio keramische bolletjes. Het gefilterde water wordt met een pH van ongeveer 7,3 neutraal.

Bovenin het meerstappenfilter zit het IER (Ion Exchange Resin) filter. Dit filter bevat een ionenwisselaarshars.


3e stap – keuze tussen de Cormac ring en de losse mineraalstenen

Tijdens het uitgebreide filterproces wordt een deel van de mineralen uit het water gefilterd. Onder in de tank van het gefilterde water liggen Elvan mineraalstenen.

De fabrikant levert deze stenen standaard in de Cormac ring. Wij bieden deze stenen ook aan als een losse set.

Elvan is een bijzonder vulkaangesteente wat slechts op een paar plekken op onze aarde voorkomt. De Elvan stenen in de Aqualine systemen komen uit Zuid-Korea. Deze poreuze stenen bevatten van 18 verschillende mineralen die langzaam aan het gefilterde water worden afgegeven. De hoeveelheden die hierbij vrijkomen zijn vergelijkbaar met de mineralen die in natuurlijk water worden aangetroffen. Een deel van deze Elvan stenen zijn met zilver geïmpregneerd. Hierdoor kan er geen bacteriewerking plaatsvinden in het stilstaande water. Het water is hierdoor wekenlang houdbaar.5e fase – het vitaliseren

Vitaliseren is een bijzonder proces waarbij de natuur wordt nagebootst. Water in de natuur zal zich nooit een in rechte lijn voortbewegen zoals ons drinkwater door buizen wordt gepompt. Het water in de natuur komt tegen een steen of een andere oneffenheid in de rivier, valt langs een waterval naar beneden of wordt door een bocht gestuwd. Hierbij wordt het water in een werveling gebracht waarbij de watermoleculen (H20) door middel van waterstofbruggen een mooie structuur krijgen. De magneetkraan bevat 4 verschillende magneten van 1200 Gauss. De plus en de min van deze magneten liggen om en om. Hierdoor wordt een werveling gecreëerd zoals dit ook in de natuur gebeurd. Door de magneetwerking worden er kleinere clusters van de watermoleculen gemaakt.

Vitaliseren is een proces wat in de tuinbouw algemeen wordt toegepast. Zonder dat er een stof wordt toegevoegd of weggenomen heeft het gevitaliseerde water een goede werking op de groei van de planten.

Levering bestaat uit:

Aqualine Neos
1 keramisch filter
1 Redox meerstappenfilter met IER filter of 1 opH neutraal filter.
1 set Elvan mineraalstenen of 1 Cormac ring met Elvan mineraalstenen

Afmetingen:
Hoogte: 48 cm
Breedte: 26 cm
Diepte: 29 cm
Inhoud boventank: 5 liter
Inhoud opvangtank: 10 liter

Materiaal:
ABS – vrij van BPA, ftalaten, geurtjes, smaakjes, toxische stoffen

Alle waterzuiveringssystemen spreken voor zich en zijn gemakkelijk te installeren. Maar kom je er niet helemaal uit wat je moet kiezen of heb je andere hulp nodig, schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Vanwege het coachen van cliënten is bellen soms wat lastig, vandaar de  vraag mij te contacteren via Telegram, je vindt mij hier: telegram.me/DennisVonDutch

– Dennis Von Dutch

TERUG NAAR BOVEN

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Share This