Is dit wel zuiver?

Wie is Water Blessings? Is dat wel zuiver?

Water Blessings is ontstaan vanuit een praktijk met natuur-medicijnen. De zoektocht naar zuiver drinkwater liet dit systeem op ons pad komen en Dennis Von Dutch voelde zich geroepen om er zo veel morgelijk mensen mee aan te raken. In liefde voor een ieder zijn of haar gezondheid.
Een filmpje was snel gemaakt (nouja snel) maar omdat hij al vlogs maakt met mooie info, .. ach bepaal zelf, wie weet ligt het op je spirituele pad. Kijk maar eens hier.
Dennis is een bezig bijtje of in water te spreken: Een bewegelijk visje. Doet veel meer dingen welke je kunt terugvinden op de homepagina.

Ben je niet helemaal zeker? Kun je hem terugvinden in de KvK onder nummer 34281879 of bij de belastingdienst onder nummer BTWnr. NL002173822B90. Over al het werk wat hij doet draagt hij nl. netjes af, net als aan de goede doelen zoals The Plastic Soup, Sea Shepherd of The Ocean Cleanup. Naast deze vind je hier meer over ons doel. Dennis doet nl. meer mooi werk samen met zijn vrouw.

Dennis is met zijn studio en kantoor te vinden aan de Essebaan 38 in Capelle aan den IJssel. Je kunt er alleen niet zomaar binnenlopen. Alles kan nl. online. wel zo handig.

Heb je naast dit toch meer vragen? Stuur mij dan een berichtje via t.me/DennisVonDutch of het contactformulier. Voelt het na dit alles toch niet zuiver, volg dan je gevoel.. Misschien zijn we niet voor elkaar bestemd. Ik help je zonder oordeel en zie welke bestelling dan ook graag tegemoet om zo bij te kunnen dragen aan een beter leven voor milieu en dier.

 

Veelgestelde vragen over het Water Blessings Waterzuiveringssysteem

Waarom hebben we in Nederland een waterfilter nodig?

Nederlandse drinkwaterbedrijven kunnen het grootste deel van de vervuiling uit het water filteren. Daarmee doen we het in Nederland erg goed in vergelijking met andere landen. Ze kunnen echter niet alles uit het water halen. Er blijven nog steeds kleine hoeveelheden achter. Denk hierbij aan medicijn- en hormoonresten, chemicaliën, pesticiden en bijvoorbeeld de stoffen die bij het GenX proces gebruikt worden.

Met het Water Blessings systeem zijn we in staat om tot wel 99,99% van deze vervuiling eruit te halen. We gaan daarmee nog een stap verder dan de drinkwaterbedrijven. Alles wat niet in je lichaam komt kan ook niets veroorzaken.

Zijn de Water Blessings producten BPA en Ftalaat vrij?
Alle Water Blessings producten zijn gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen zoals BPA (Bisphenol A) en ftalaat.

Ik ga op vakantie. Wat moet ik met mijn filters doen?
Ga je voor een paar dagen weg dan zorg je ervoor dat de onderste tank helemaal gevuld is met water. Een deel van het meerstappenfilter en een deel van de mineraalstenen/Cormac ring zijn met colloïdaal zilver geïmpregneerd waardoor er geen bacterie werking kan plaatsvinden. Zet het Water Blessings systeem bij voorkeur op een donkere/koele plaats tijdens je afwezigheid.
Ga je een paar weken weg. Haal dan het meerstappenfilter en de pH ring uit je systeem en doe dit (nat) in een plastic zak en leg dit in de koelkast. Giet de opvangtank leeg en leg de stenen bijvoorbeeld op een stuk keukenrol zodat ze kunnen drogen.
Ik filter geen 2.000 liter per jaar waarom moet ik toch de filters vervangen?
De fabrikant geeft aan dat het meerstappenfilter elk jaar of in elk geval na 2.000 liter water vervangen moet worden. Een deel van het meerstappenfilter is gevuld met actieve koolstof. Koolstof is gevoelig voor bacteriegroei. In Duitsland is het wettelijk verplicht om filters waar koolstof in verwerkt is elk half jaar te vervangen. Een deel van de koolstof in onze filters is met colloïdaal zilver geïmpregneerd om bacterievorming tegen te gaan. Daarom kunnen we er gemiddeld een jaar mee doen. De 2.000 liter is bedoeld voor mensen die heel veel water filteren. Zij zullen het filter binnen een jaar moeten vervangen.

Vragen over de filters

Hoelang duurt het voordat het water is gefilterd?
De combinatie van een keramisch voorfilter van 0,2 micron en het meerstappenfilter zorgt ervoor dat je ongeveer 1,5 liter water per uur filtert. Als er nieuwe filters zijn geplaatst kan het in het begin wat langer duren omdat de filters verzadigd moeten raken.
Het water loopt langs het filter en niet door het filter .. 🙁
Als je een nieuw meerstappenfilter in gebruik neemt moet je het een tijdje onder een zacht stromende kraan houden om het materiaal in het filter te verzadigen. Als je dit niet of niet lang genoeg hebt gedaan (ongeveer 5 minuten) dan kan het water niet snel genoeg door het filter lopen. Aan de bovenkant loopt het filter dan over en kan het langs het filter gaan in plaats van er doorheen. Soms loopt het zelfs over de buitkant van het systeem en geeft het een lekkage. Advies: haal het meerstappenfilter uit het systeem en houdt dit nog een paar minuten onder een zacht stromende kraan. Plaats het daarna weer terug.
Mijn keramische filter krijgt groene vlekken
Dat wordt veroorzaakt door de groenalg. Alg sporen zitten overal in het water en in de lucht. Deze sporen komen ook op het keramische voorfilter van je Water Blessings systeem waardoor het filter soms een groene aanslag krijgt. Deze aanslag vormt zich alleen aan de buitenkant van het filter. Het vormt zich door een combinatie van warmte en soms zonlicht. Deze aanslag is gemakkelijk te verwijderen met het schuurgedeelte van een schuursponsje. ‘Schuur’ zachtjes over de witte keramische bol om de groene aanslag te verwijderen. Deze alg soort is niet schadelijk voor je gezondheid.
Ik zie algvorming in mijn opslagtank
In een enkel geval kan het voorkomen dat algvorming in de opslagtank zichtbaar is. Meestal is dat het eerste te zien op een lichter gedeelte in de tank (magneetkraan, meerstappenfilter). Omdat alg sporen in het kraanwater en in de lucht zitten ontkom je er niet aan dat je deze sporen ook je systeem ‘brengt’. Je spoelt je filter, je pH ring en de stenen af met kraanwater. Als je de tank in elkaar zet komen er al sporen via de lucht in je tank. Dat is allemaal geen probleem als het systeem regelmatig gebruikt wordt. Het systeem wordt dan doorgespoeld en voorzien van nieuw water. Het kan een probleem worden als het systeem te veel in (zon) licht staat of in de buurt van een warmtebron (kachel, fornuis). De combinatie van licht en warmte kan ervoor zorgen dat algvorming kan ontstaan. Houdt het systeem daarom zo veel mogelijk uit direct licht of een warmtebron.
Advies: Breng water aan de kook. Verwijder het meerstappenfilter, de pH ringen en de stenen uit de onderste tank. Leg de stenen in een bak en giet hier het kokende water overheen. Laat de stenen ongeveer 1 uur in dit water staan (de stenen zijn poreus en alg sporen kunnen eventueel in de stenen achterblijven). Vul de opslagtank voor een derde met lauwwarm water en voeg hier een scheut natuurazijn of natrium bicarbonaat aan toe. Gebruik een zacht doekje om met dit mengsel de buitenkant van het filter en de binnenkant van de tank af te nemen. Laat het mengsel na het schoonmaken door het kraantje weglopen. Spoel de pH ring, al schuddend, onder een stromende kraan af. Spoel de binnenkant van de tank en het filter af voordat je alles weer installeert.
De filters filteren de kalk uit het water maar ik heb toch een witte aanslag in mijn flesje. Hoe kan dat?
In kraanwater zit opgeloste en niet opgeloste calcium. De niet opgeloste calcium veroorzaakt de harde kalklaag op het verwarmingselement in je waterkoker of je koffieapparaat. Deze calcium wordt tegengehouden door het keramische voorfilter in onze Water Blessings systemen. De opgeloste calcium vormt geen probleem in je apparaten maar kan soms wel een lichte aanslag geven. Je kunt dit gemakkelijk schoonmaken met een verdunning van ongeveer 25% azijn. Daarna het apparaat goed schoon spoelen.
Waar kan ik het beste water uit de Water Blessings systemen in meenemen?
Gebruik bij voorkeur een glazen of rvs fles. Flessen van polycarbonaat of Tritan zijn ook geschikt. Gebruik geen PET flessen omdat deze stoffen kunnen afgeven aan het basische water waardoor dit een negatieve invloed heeft op de kwaliteit.
Waar kan ik het beste water uit de Water Blessings systemen in meenemen?
Bij calamiteiten kunt u de Water Blessings 5, 12 of 18 (indien voorzien van een keramisch filter) gebruiken om sloot of regenwater te filteren. Deze systemen zijn ontwikkeld voor landen waar mensen niet de luxe hebben om uit de kraan te drinken. Hierbij moet u rekening houden dat het keramische filter sneller vervuild zal raken. De doorlaatopening is slechts 0,2 micron. In sloot of regenwater zitten vaak stofdeeltjes en andere grovere deeltjes die dit filter sneller zullen verstoppen. Giet het water door een dubbel gevouwen theedoek of laken voordat u het in de bovenste bak gooit. Maak het filter regelmatig schoon met een schuursponsje (ruwe kant). U moet er rekening mee houden dat zowel het keramische als het meerstappenfilter sneller vervuild zullen raken en dus vaker vervangen moeten worden. Ga er van uit dat na ongeveer 600/700 liter beide filters vervangen moeten worden.

ALLE SPECIFICATIES VAN DE 5, 12 en 18 LITER

Specificaties 5 liter

Levering bevat:
Keramisch filter
Meerstappen filter
pH ring (alleen bij de alkalische versie)
plm. 550 gram Elvan mineraalstenen
plm. 200 gram met zilver geïmpregneerde Elvan mineraalstenen

Inhoud:
Bovenste (kunststof) opvultank: 2 liter
Onderste (glazen) opslagtank: 3 liter

Afmetingen:
Hoog: 46 cm
Breedte: 24 cm
Diepte: 24 cm
Gewicht: 4,9 kg

Materiaal:
Kunststof (SAN) – vrij van BPA en ftalaat
Glas – loodvrij borosilicaat glas

Land van herkomst:
Zuid-Korea

Specificaties 12 liter

Levering bevat:
Keramisch filter
Meerstappen filter
pH ring (alleen bij de alkalische versie)
plm. 750 gr Elvan mineraalstenen
plm. 250 gr met zilver geïmpregneerde Elvan mineraalstenen

Inhoud:
Bovenste (kunststof) opvultank: 4 liter
Onderste (glazen) opslagtank: 8 liter

Afmetingen:
Hoog: 56 cm
Breedte: 32 cm
Diepte: 32 cm
Gewicht: 6,2 kg

Materiaal:
Kunststof – vrij van BPA en ftalaat
Glas – loodvrij borosilicaat glas

Land van herkomst:
Zuid-Korea

 

Specificaties 18 liter

Aqualine 18
Keramisch filter
Meerstappen filter Redox of pH neutraal
pH ring indien is gekozen voor de alkalische versie (deze ring wordt NIET bij het Redox filter geleverd)
plm. 1.000 gr Elvan mineraalstenen
plm. 300 gr met zilver geïmpregneerde Elvan mineraalstenen

Inhoud:
Bovenste (kunststof) opvultank: 6 liter
Onderste (glazen) opslagtank: 12 liter

Afmetingen:
Hoog: 53 cm
Breedte: 32 cm
Diepte: 32 cm
Gewicht: 6,2 kg

Materiaal:
Kunststof – vrij van BPA, ftalaat, smaakjes, geurtjes of toxische stoffen
Glas – loodvrij borosilicaat glas

Land van herkomst:
Zuid-Korea

Specificaties SAQUA

Afmetingen:
Hoogte: 34,1 cm
Breedte: 11,5 cm
Diepte: 43,6 cm
Gewicht: 4 kg
Waterdruk: 0,7 – 7 bar

Mag alleen met koud water worden gebruikt (4 – 38° C.)

Onderhoud:
Het uitloop pijpje onder de kraan kan gemakkelijk losgemaakt en gereinigd worden.
Het wateropvangbakje aan de voorzijde zit met een magneet vast en kan daardoor ook gemakkelijk verwijderd en gereinigd worden.

 

WAT ZIT ER IN DE ELVAN MINERAALSTENEN

(deze stenen vervang je 1 keer per 3 jaar)

 

Set mineraalstenen voor het Water Blessings systeem zijn met zilver geïmpregneerde stenen om bacterie werking tegen te gaan. Deze mineraalstenen moeten elke 3 jaar worden vervangen. De mineraalstenen geven meer dan 18 verschillende geïoniseerde mineralen en sporen elementen af waaronder:

De stenen bevatten o.a.: calcium, kobalt, koper, chroom, germanium, jodium, ijzer, kalium, magnesium*, mangaan, molybdenum, natrium, fosfor, potassium, selenium, silicium, sodium, zwavel en zink.

 

TERUG NAAR BOVEN

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Share This